Selecteer een pagina

Smart Plants

Afgelopen vrijdag is de workshop Smart met IoT van start gegaan. In zes sessie leren de studenten een IoT-systeem ontwikkelen. Het project voor dit jaar heet Smart Plants en de opdracht is om een zichzelf aansturende systeem te ontwikkelen rondom de verzorging van een plant. Met behulp van een aantal sensoren wordt de toestand en omgeving van een plant gemonitord. Zodra een kritische waarde wordt gesignaleerd, acteert het systeem en zal het zorgen dat de plant de juiste verzorging krijgt. Eventueel kan ook op afstand een interventie worden gepleegd (via een app).

Voor de meeste studenten was dit de eerste kennismaking met een microprocessor. Natuurlijk ging er de nodige tijd zitten bij het inrichten van de ontwikkelomgeving (bv. drivers) en de koppeling met de computer (bv. kabels, kapotte aansluitingen). Maar uiteindelijk konden de eerste tests worden uitgevoerd en gingen de eerste ledjes aan of kon de lichtintensiteit worden gemeten.

Projectteams

Deze ochtend hebben de studenten teams gevormd. Deze teams gaan woensdag tijdens de pitchdag praten met de verschillende opdrachtgevers. De studenten hebben zelf een systeem bedacht om de verschillende interesses te inventariseren en koppelingen te maken tussen teamleden en projecten. De definitieve configuratie zal gedurenden de komende twee weken tot stand komen.